

دوام ساندویچ پانل موضوعی حیاتی است، اگر بخواهیم تعریفی از ساندویچ پانل داشته باشیم می توان گفت نوعی سازه کامپوزیتی ساندویچی می باشد که مقبولیت و توسعه آن به دلیل استحکام و وزن کم آن می باشد. ساندویچ پانل ها (که بعضاً به آن ها پانل های کامپوزیت یا پانل های عایق ساختاری (SIP) گفته می شود) از دو لایه ماده سفت و سخت متصل به هر دو طرف یک هسته سبک تشکیل شده است.
این سه جز با هم به عنوان یک ترکیب عمل می کنند. یعنی ترکیبی از خصوصیات اجزا عملکرد بهتری نسبت به عملکرد ممکن درصورت عملکرد تنها دارند. هسته سبک دو سطح را در موقعیت صحیح نگه می دارد، در برابر نیروهای برشی مقاومت می کند و عایق را ایجاد می کند در حالی که دو سطح باعث دوام، مقاومت در برابر آب و هوا و ضربه و مقاومت در برابر نیروهای کششی و فشرده سازی درون صفحه می شود. در ادامه این مقاله مزایای اصلی استفاده از ساندویچ پانل در طراحی و ساخت ساختمان و دوام ساندویچ پانل را بیان کردیم.
نصب سریع و سبک
ساندویچ پانل دارای ۳ لایه با دوام اما سبک است به این معنی که باعث می شود وزن قابل توجهی در ساختار اعمال شده صرفه جویی شود و حمل و نصب آن در محل راحت تر است.
وزن کم ساندویچ پانل در نصب کارآمد و سریع سیستم صرف نظر از کاربرد، دیوارهای داخلی و خارجی، کف ها و سطح سقف از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد که باعث صرفه جویی قابل توجه در زمان پروژه و هزینه های کار می گردد.
دوام ساندویچ پانل
امروزه ساندویچ پانل ها از نظر ساختار و عملکرد نسبت به قاب های چوبی قدیمی مزیت های بسیاری را دارا می باشند و به علت سیستم سه لایه محکم و بادوام با هسته عایق ضخیم و صفحات نازک فولادی، دوام ساندویچ پانل ها افزایش پیدا کرده است.
دوام هر وسیله یا کالایی به عوامل بسیاری بستگی دارد که از مهمترین آن ها می توان به نحوه نگهداری و نحوه استفاده از آن کالا اشاره نمود.
۲۰ الی ۳۰ سال طول عمر مفیدی که میتوان برای ساندویچ پانل در نظر گرفت. از مهمترین لایلی که بر طول عمر آن ها تاثیر دارد این است که سازه مورد نظر تا چه اندازه دارای کیفیت مطلوب می باشد.
عوامل تاثیرگذار بر دوام ساندویچ پانل ها:
- شرایط آب و هوایی منطقه ای
- میزان کیفیت مواد
- نوع و ضخامت ساندویچ پانل های به کار برده شده
- شرایط نگهداری و سرویس های دورهای
- تعداد پروفیل های استفاده شده در سازه
از عوامل دیگر نیز می توان به نوع کاربری ساندویچ پانل اشاره نمود که هرچه حرفه ای تر و مهندسی تر ساخته شده باشد توازن و پخش وزن سازه به صورت یکنواخت و متناسبی صورت میگیرد. در نتیجه ترکیب استفاده از مواد اولیه با کیفیت بدون شک تاثیر بسیاری بر روی طول عمر و دوام ساندویچ پانل خواهد گذاشت.
ویژگی های ساندویچ پانل
خواص حرارتی
یکی از جذاب ترین ویژگی های ساندویچ پانل های ساختمانی توانایی آن ها در تأمین بازده عایق حرارتی بالا با حداقل گرما است. بسیاری از مواد هسته ای گرمایی کارآمد وجود دارند که از نظر ساختاری مناسب هستند. ضخامت ساندویچ پانل ها با توجه به تقاضای سازه ای (مانند حداقل ابعاد قاب درب و پنجره) و سایر ملاحظات تعیین می شود. دومین ویژگی های حرارتی ساندویچ پانل مواد متشکل از ساندویچ پانل ممکن است ضرایب انبساط حرارتی متفاوتی داشته باشند و تغییر دما منجر به تغییرات بعدی مختلف در قسمت های مختلف ساندویچ می شود.
رطوبت و اثرات آن نزدیک به خواص حرارتی است
با تغییر دما می توان با یک عمل پمپاژ منجر به تغییر فشار هوا درون ساندویچ شود که منجر به نشت بخار آب به صفحه می شود. در پانل ها ممکن است میعان وجود داشته باشد و اقدامات لازم برای از بین بردن آب یا جلوگیری از تجمع آن در وهله اول انجام شود. این امر مستلزم ایجاد پانل های مهر و موم شده هوا یا ساختارهای باز است که به رطوبت اجازه ورود و تخلیه آزاد را می دهد.
مشکلات صوتی
اساس مشکلات صوتی تمایل صدا به سمت قاب ها و تخته های سبک، نقشه های باز و اغلب تقسیم کننده های فضا است. دیوارهایی که از ساندویچ پانل ها، محفظه ها، جداکننده های فضا و سایر قسمت های نیمه سازه ساختمان تشکیل شده اند به این وضعیت کمک می کنند.
ساختارهای سبک امروزه تمایل دارند صدا را به راحتی منتقل کنند و مشکل این است که خصوصیات صوتی پانل های سبک را نزدیک به مزایای ساخت و ساز سخت و مداوم نگه دارید و موانع صوتی و عایق صوتی خوبی ایجاد کنید. به همین دلیل اصول انتقال صدا باید در ساخت و دوام ساندویچ پانل مورد بررسی مجدد قرار گیرد.
مقالات مرتبط: ترکیب پانل های عایق بندی شده