ورق رنگی گالوانیزه: به جز ساندویچ پانل، ورق رنگی گالوانیزه بدلیل ظاهر زیبا، مقاومت به خوردگی بالا و مصرف صنعتی گسترده در سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته است. بر اساس آمار ACCA (American Coil Coating Association) تنها در سال ۲۰۰۲ میلادی بالغ بر ۷ ملیون تن از این نوع ورق در دنیا تولید شده است و در آینده نیز پیش بینی می گردد تولید آن بیش از مقدار فوق گردد.
مهمترین ویژگی های ورق رنگی گالوانیزه عبارتند از: صرفه اقتصادی، بکارگیری آسان برای مصرف کننده، زیبایی و جنبه تزئینی، مقاوم در شرایط محیطی و عوامل خورنده و بهبود مسائل زیست محیطی (ناشی از رفع آلودگی پساب های شیمیایی و حلال های زیان آور در کارخانه های مصرف کننده بدلیل عدم نیاز به واحد رنگ آمیزی). این ویژگی ها باعث گردیده ورق های رنگی در صنایع مختلفی همانند تولید لوازم خانگی، خودروسازی، حمل و نقل، ساختمان سازی، تزئینی، قوطی سازی و کابینت سازی مورد استفاده قرار گیرد.
ورق رنگی گالوانیزه
در این تحقیق سعی شده است فرآیند تولید ورق رنگی گالوانیزه به اختصار شرح داده شود و ضمن معرفی جدیدترین روش های این فرآیند، روش غلتکی بصورت کامل بصورت کامل مورد بحث و بررسی قرار گیرد. همچنین در ادامه این تحقیق به بررسی و مقایسه شکل پذیری ورق گالوانیزه و گالوانیزه پیش رنگ شده خواهیم پرداخت. شکل پذیری ورق های فوق به کمک آزمون کشش تک محوری و رسم منحنی های حد شکل پذیری مورد ارزیابی قرار گرفت. برای هر گروه از نمونه ها علاوه بر محاسبه مقادیر درصد ازدیاد طول کل، توان کار سختی، ناهمسانگردی، استحکام تسلیم و استحکام کششی با استفاده از آزمون کشش تک محوری، نمودار های حد شکل پذیری نیز بدست آمد. نتایج بدست آمده در این پژوهش حاکی از آن است که اعمال پوشش گالوانیزه و رنگی باعث بهبود خاصیت شکل پذیری ورق در شرایط درون قالب خواهد شد و همچون یک روانکار عمل می کند. علاوه بر این پوشش تاثیر چندانی بر استحکام تسلیم و درصد ازدیاد طول ورق نخواهد داشت.
ورق پیشرنگ شده در انواع رنگ های متنوع تولید و به ضخامت ۰/۵ میلیمتر در بازار عرضه می گردد.
مزیت ورق های رنگی در زیبایی و مقاومت آن در برابر آسیب های شیمیایی و رطوبت بالا می باشد.
جنس این ورق از فولاد با روکش گالوانیزه می باشد و تولید آن با ضخامت های ۰/۴ و ۰/۵ و ۰/۶ و الی ۲ میلیمتر تولید و در بازار عرضه می گردد.