

سازه های صنعتی زیادی در خدمت ساختمان سازی هستند. در دهه های اخیر تعداد این سازه ها فزونی یافته است. اگر بخواهیم نمونه هایی از این سازه ها نام ببریم می توانیم از ورقه های توری مانند گالوانیزه بنام رابیس نام ببریم. از آن برای ساخت دیوار و سقف کاذب مورد استفاده قرار می گیرد. یا می توان از سقف سبک که از تیرچه های بتونی و بلوک های یونولیتی نام برد. این سازه ها جایگزین خوبی برای ساختمان سازی سنتی می باشند. بعد از این مقدمه کوتاه در مقاله پیش رو در مورد سازه ساندویچ پانل ها و فناوری ساخت آن باروش AFS توضیحاتی خواهیم داد. هدف ما بررسی ساخت ساندویچ پانل به روش AFS می باشد. اگر در ارتباط با انواع ساندویچ پانل ها نیاز به کسب اطلاعات دقیق دارید می توانید از طریق وب سایت صنعت پوشش اقدام کنید.
تعریف ساندویچ پانل
این سازه ها از دو لایه بیرونی و درونی فلزی تشکیل شده اند که بینشان را عایق پوشانده است. جنس دو لایه متفاوت و از نوع آهن گالوانیزه، الومینیوم و الوزینک می باشد. همچنین فوم های استفاده شده نیز از جنس پلی استایرن، پلی یورتان و پشم سنگ می باشد. ساندویچ پانل ها در دو نوع ساندویچ پانل دیواری و سقفی در ضخامت های مختلف تولید می شوند. این سازه ها برای استفاده و ساخت دیوار و سقف خانه های پیش ساخته کانکس ها یا سالن های بزرگ استفاده می شوند. ساخت ساندویچ پانل به روش AFS دارای شرایط ویژه ای است.
به دنبال پیشرفت علم و تکنولوژی نوع ساخت و مواد اولیه استفاده شده نیز تغییرات اساسی کردند که همگی در جهت کیفیت بهتر، کارایی بیشتر و عمر مفید بالاتر می باشد. یکی از فن آوری هایی جدید در ساخت این ساندویچ AFS می باشد. در ادامه پیرامون روش ساخت و مزایای این سازه ها توضیحات مختصری خواهیم داد.
ساخت ساندویچ پانل به روش AFS- ساندویچ پانل AFS
ساخت این سازه نوعی تولید و ساخت پانل با مواد جدید می باشد. این سازه ها از یک هسته یا عایق الومینیومی و دو لایه بیرونی و درونی آن هم از جنس الومینیوم می باشند. اگر دقت کرده باشید تاکنون ساختار عایق تمام ساندویچ پانل ها از فوم هایی با جنس الیاف معدنی یا پلیمری تهیه شده از فراوده های شیمیایی بوده. اما در ساختار ساندویچ پانل های با روش AFS جنس عایق داخلی از فلز می باشد. به همین خاطر میزان مقاومت، سختی و استحکام این پانل ها چندین برابر سایر ساندویچ پانل ها می باشد.
فناوری ساخت ساندویچ پانل به روش AFS
عایق های آلومینیومی استفاده شده در این روش تولید از جنس سلول بسته یا سلول باز هستند و در حقیقت روش ساخت فوم های فلزی شامل فرایندهای حالت جامد، مایع (ذوبی) و بخاردهی فلز بر روی پلیمر می باشد. هنگامی که از عایق سلولی بسته استفاده می شود آلیاژهای آلومینیومی به کار رفته در این نوع فوم به روش متالوژی پودری تولید می شود. در این شیوه ساخت ساندویچ پانل به روش AFS از فضا ساز استفاده می شود که در میان پودرهای سازنده قرار گرفته و به شیوه ای مناسب تبخیر می شوند. در این حالت عایق حالت اسفنجی به خود می گیرد. این جنس از ساندویچ پانل ها از مقاومت بالایی برخوردار می باشد.
موارد استفاده از ساندویج پانل های AFS
از این سازه ها به خاطر ساختار مقاوم شان در صنایع دریایی، هوایی و بدنه قطار استفاده می شود. این سازه ها با وجود این که از عایق داخلی فلزی بهره مند هستند به خاطر حالت اسفنجی و فضای پر از حفره های هوا در بین این فوم ها از وزن بسیار پایینی برخوردار هستند. به همین دلیل حمل و نقل و نصب این پانل ها به سهولت امکان پذیر می باشد. استفاده از این سازه ها در صنعت حمل و نقل کارایی زیادی دارد. زیرا سبکی این سازه ها باعث سرعت بالاتر و در نتیجه مصرف سوخت کمترمی شود. در واقع ساخت ساندویچ پانل به روش AFS همراه با مزایایی است که می تواند در موارد استفاده بهترین نتیجه را به همراه داشته باشد.
نکته پایانی این که بسیاری از مزیت هایی که این سازه دارد، آن را در رده بالایی از مصرف قرارداده. کیفیت عایق داخلی آن یکی از مزایایی است که باعث شده در برابر حرارت بالا و ضربه مقاومت بالایی داشته باشند. علاوه بر موارد استفاده ای که قبلا گفته شد در ساخت سردخانه نیز کارایی بالایی دارد.