

در ساختمان سازی نوین تولید سازه های صنعتی جایگاه خاص و مهمی دارد. استفاده از سازه ها در دهه های گذشته آغازشده و ادامه داشته. در متن پیش رو در مورد سازه ها و نقش آن ها در ساختمان سازی نوین توضیحاتی خواهیم داد. در این مقاله از وب سایت صنعت پوشش ما به بررسی مشخصات کامل انواع مدل های ساندویچ پانل دیواری و سقفی پرداخته ایم. اگر تمایل دارید در ارتباط با ساندویچ پانل ها یا مراحل ساخت کانکس ها اطلاعاتی پیدا کنید می توانید سایر مقالات وب سایت را مطالعه کنید.
قدمت سازه ها در ورود به صنعت ساختمان
اگر بخواهیم آغازی بر ورود صنعت به ساختمان سازی نشان دهیم، باید از ورود آهن نام ببریم. استفاده از تیرآهن در سقف ساختمان آغازی بر این راه بود. در ادامه نقش آهن بیشتر و به ساخت اسکلت فلزی رسید. کاری که ساختمان سازی را تسریع بخشید ساختمان ها را از دیوارهای ضخیم و فضای محدود و کم نجات داد. به مرور زمان و با پیشرفت صنعت این سازه ها نیز از تنوع بیشتری برخوردار گردید. استفاده از رابیس به عنوان زیر ساخت دیوار و سقف کاذب یکی از این موارد است که هنوز هم جایگاه خاص خود را دارد.
استفاده از ساندویچ پانل ها و انواع مدل های ساندویچ پانل دیواری و سقفی
به مرور زمان و با پیشرفت صنعت و تکنولوژی، سازه های دیگری ظهور و پا به عرصه ساختمان سازی نهاد. استفاده از پروفیل ها در ساخت پنجره های دوجداره و یا سقف سبک که جایگزین سقف های قدیمی گردید. سقف هایی که با تیرچه های بتونی و بلوک های سیمانی یا بلوک های بزرگ یونولیتی ساخته و تکمیل می شوند. استفاده از این سازه به حدی زیاد شده که سقف های نوع سنتی جایگاه خود را از دست دادهاست.
ساندویچ پانل چیست؟
ساندویچ پانل ها سازه هایی هستند که استفاده از آن در صنعت ساختمان سازی جایگاه ویژه ای پیدا کرده و شاید در دهه های آینده دیگر خبری از دیوار های سنتی و آجرچینی نخواهد بود. استفاده رسمی از سازه ساندویچ پانل ها به سال ۱۹۷۰ و در آمریکا باز میگردد. البته تحقیقات اولیه از سال ۱۹۳۰ آغاز شده است. یکی از اولین ساختمان ها که در امریکا در ساخت آن از ساندویچ پانل ها استفاده شد دانشگاه دارو سازی بود. کم کم کارخانه های تولید ساندویچ پانل ها گسترش یافت تا امروز که جهانی شده است. انواع مدل های ساندویچ پانل دیواری و سقفی امروزه کاربرد های بسیار زیادی دارند.
انواع ساندویچ پانل ها
اگر بخواهیم این سازه ها را در انواع مختلف نام ببریم عبارتند از: ساندویچ پانل های سقفی، دیواری، دیواری پیچ مخفی، سردخانه ای و نسوز. این سازه ها با ضخامت های مختلف تولید و مورد استفاده مختلفی دارند. این سازه ها در ضخامت های مختلف تولید می شوند.
ساندویچ پانل های دیواری پیچ مخفی
این نوع سازه ها کاربرد ساختمانی دارد و ازنوع معمولی آن استحکام بیشتری دارد و به دلیل نوع طراحی آن محل اتصال پانل به اسکلت مشخص نیست.
ساندوبچ پانل های سقفی
این سازه به دلیل شکل ذوزنقه ای ساخت آن به گونه ای است که از نفوذ آب به داخل آن جلوگیری می شود. ساندویچ پانل ها به شکل دو طرف ورق، یک طرف ورق و یک طرف فویل، یک طرف ورق و یک طرف نایلون و یا یک طرف ورق و یک طرف نایلون استفاده می شود.
مزایای ساندویچ پانل های سقفی و انواع مدل های ساندویچ پانل دیواری و سقفی
از مزایای ساندویچ پانل های سقفی می توان به ضخامت بالا و طول عمر مفید، عایقی خوب در برابرحرارت، سرما، صوتی و در برابر جریانات جوی مانند باران، برف و مقاومت در برابر رطوبت نام برد. از پانل های سقفی در پوشش سالن های ورزشی سوله های صنعتی کانکس های پیش ساخته و خانه های ویلایی نام برد. این سازه ها در دو نوع سه گام وپ نج گام تولید می شود.
ساندویچ پانل های سقفی در عرض یک و طول۱۴ متر و ضخامت بین ۴ الی۱۰ سانتی متر تولید می شود. جنس این سازه ها از ورق بیرونی آهن گالوانیزه و یا آلومینیوم و لایه داخلی نیز از فلز مشابه بیرون یا فویل آلومینیوم کاغذ ضد آب یا نایلون استفاده می شود.
مزایای ساندویچ پانل دیواری – انواع مدل های ساندویچ پانل دیواری و سقفی
انواع مدل های ساندویچ پانل دیواری و سقفی مزایایی دارند. ساندویچ پانل های دیواری هم مشکلاتی دارند. این سازه ها نیز دارای مزایایی هستند که عبارتند از:
- عایق حرارتی و برودتی عایق صوتی ومقاوم در برابر رطوبت می باشند. دارای وزن سبک و عمر مفید طولانی هستند. جابجایی و نصب این سازه ساده و سریع می باشد.
- مقاوم در برابر ناملایمات جوی هستند و قابلیت جابجایی و نصب مجدد را نیز دارند. از این سازه ها در ساخت دیوار، کانکس ها، خانه های پیش ساخته، دیواره سالن های ورزشی و ساختمان های ویلایی استفاده می شود.
- ساندویچ پانل های دیواری در عرض یک متر و طول ۱۰ متر و ضخامت بین ۴ الی ۱۰ سانتی متر تولید می شود.
ورق های استفاده شده از جنس آهن، گالوانیزه یا آلومینیوم می باشد که در طرف و بین آن لایه ای از عایق پوشانده شده است.