

همگام با پیشرفت طراحی و ساخت ساختمان ها استفاده از صنعت بیش از قبل در پروژه ها دیده شد. صنعت از راه های مختلف دخالت در ساختمان سازی را نشان داد. استفاده از اسکلت فلزی استفاده از رابیس به عنوان ورقه های کمکی برای دیوارهای پیش ساخته استفاده و از پنجره های نوین دو جداره و غیره. یکی از دست آوردهای صنعت برای ساختمان سازی استفاده از سازه ای به نام ساندویچ پانل ها می باشد. با این مقدمه به سراغ این سازه و استفاده از آن در دیواره و سقف ساختمان می رویم. هدف ما بررسی تفاوت ساندویچ پانل دیواری و سقفی می باشد.
تعریفی از ساندویچ پانل
سازه هایی هستند متشکل از دو ورقه نازک فولادی که در بین آن ها عایق قرار دارد. این عایق از مواد گوناگونی تشکیل شده که عبارتند از پلی یورتان، پشم سنگ یا آلومینیوم اسفنجی که بسته به محل کاربرد از آن در قسمت های مختلف ساختمان سازی استفاده می شود. این سازه ها در ضخامت های مختلف ساخته می شود که از ۲۵ میلیمتر تا ۴۰ سانتی متر نیز تولید می شود. برای استفاده در دیواره ها از نوع نازک بسته به نوع کار و از نوع ضخیم برای استفاده در سقف سالن ها، سوله، انبارهای بزرگ و دیگر موارد استفاده می شود.
ساندویچ پانل های دیواری – تفاوت ساندویچ پانل دیواری و سقفی
از این نوع ساندویچ پانل ها در ساخت دیوار های پیش ساخته استفاده می شود. این نوع سازه ها از ضخامت های ۴ تا۲۰ سانتی متر تولید می شوند. البته از نوع ضخیم تر آن در ساخت سوله ها و دیواره سردخانه ها استفاده می شود. عایق استفاده شده از جنس پلی یورتان می باشد. از این سازه ها برای دیوارهای پیش ساخته، کانکس ها، انبار سیلو و سردخانه ها مورد استفاده قرار می گیرد. همانگونه که قبلا گفته شد برای ساخت این نوع سازه ها از دو ورق در دو طرف وعایقی ما بین این دو استفاده می شود. ساندویچ پانل هایی که جنس ورقه های جداره از الوزینک باشد قیمت بالاتری نسبت به انواع دیگر دارد. این تعاریف به بررسی تفاوت ساندویچ پانل دیواری و سقفی کمک می کنند.
ساندویچ پانل سقفی
از ساندویچ پانل های سقفی در ساخت سقف سوله ها، سالن های بزرگ، سردخانه ها وغیره استفاده می شود. برعکس پانل های دیواری نوع سقفی آن تنوع کمتری دارد. ضخامت این سازه ها با توجه به کاربرد آن انتخاب می شود. این پانل ها در دو نوع سه گام و پنج گام تولید می شوند. از نوع یک گام این سازه ها در مواردی استفاده می شود که از سقف به عنوان بارانداز استفاده نمی شود. همچنین برای مناطق کم باران نیز مناسب می باشد. از نوع پنج گام برای استفاده از سقف های بارانداز استفاده می شود. به همین دلیل بایستی در برابر تحمل وزن بار و فشار ناشی از آن مقاومت لازم را داشته باشد. همچنین در مناطقی که بارندگی زیاد می باشد استفاده از این نوع ساندویچ پانل های پنج گام توصیه می شود. تفاوت ساندویچ پانل دیواری و سقفی در این مسائل مشخص می شود.
تفاوت ساندویچ پانل دیواری و سقفی و مزایای آن ها
استفاده از این سازه ها چه دیواری و چه سقف این مزایا را دارد:
- در برابر زلزله مقاوم هستند.
- مقاومت بالا در برابر رطوبت و بارندگی دارند.
- به عنوان عایق صوتی کارایی بالایی دارند.
- در شرایط مختلف آب و هوایی مقاومت خوبی دارند.
- در برابر پوسیدگی نیز از مقاومت بالایی برخوردار هستند.
- به علت نوع جنس سازه باعث عدم رشد قارچ و باکتری در اصل سازه هاست.
- دارای وزن بسیار کمتر نسبت به سازه سنتی می باشد. چیزی حدود ۵۰ درصد کمتر.
- قابلیت حمل و نصب آسان دارد.
- صرفه جویی در هزینه ها و در مصرف انرژی درنتیجه مقرون به صرفه بودن از لحاظ اقتصادی.
مقایسه کلی هر دو محصول و تفاوت ساندویچ پانل دیواری و سقفی
تنوع رنگ در ساندویچ پانل های دیواری بیشتر از نوع سقفی آن می باشد. ضخامت نوع سقفی از دیواری آن ها بیشتر می باشد. از لحاظ نوع ساخت هر دو با هم فرقی ندارند. فقط تفاوت در ضخامت آن می باشد. هر دو نوع از لحاظ مقاومت در برابر آتش سوزی توانایی بالایی دارند. در تولید هر دو نوع سازه از عایق پلی یورتان استفاده شده است که مقاومت بالایی در برابر حرارت و آتش سوزی دارند. هر دو از لحاظ وزنی سبک و مقاوم هستند. نکته پایانی این که اگر تصمیم به ساخت هرنوع ساختمان با سازه های ساندویچ پانل دارید حتما با متخصصین این امر مشاوره کنید. در استفاده از نوع سازه و ضخامت آن تصمیم را به آن ها واگذار کنید. حتما از شرکت های معتبر خریداری کرده و سعی کنید از لحاظ ضمانت و خدمات بعد از فروش مطمئن شوید.