

امروزه در صنعت ساختمان سازی تلاش می شود تا با سبک تر ساختن ساختمان علاوه بر کاهش خطرات ناشی از حوادث غیر مترقبه در هزینه ها نیز صرفه جویی گردد. استفاده از صنعت و سازه های جدید ساختمانی انواع مختلفی دارد که در که در مقاله پیش رو در مورد این سازه ها و نقش آن در ساختمان سازی توضیحات مختصری خواهیم داد. در ادامه این مقاله هدف ما بررسی تری دی پانل ها می باشد.
سبک سازی در صنعت ساختمان سازی نوین
یکی از ارکان اصلی در ساخت و ساز جدید که مورد توجه ویژه طراحان و مهندسان می باشد سعی در سبک تر کردن ساختمان و فشار کمتر بر سازه و اسکلت اصلی در نتیجه مقاومت بیشتر و طول عمر مفید طولانی تر است. این سبک سازی می تواند در تمامی مراحل ساخت در نظر گرفته شود البته بایستی اصولی و به صورت دقیق توسط متخصصان امر محاسبه گردد.
یکی از این روش ها برای سبک سازی ساختمان استفاده از اسکلت فلزی می باشد که باعث می گردد وزن اصلی ساختمان به طور چشمگیری کاهش یابد. اینباعث می شود که قطر دیوارها کمتر و در نتیجه فضای بیشتری در زیربنا حاصل شود. یکی دیگر از این نماد ها استفاده از ساندویچ پانل های سقفی است که بسیار سبک می باشد که به علت کارایی بالا استحکام و نصب سریع امروزه جای خود را به سقف های نوع سنتی داده است. می توان به جرأت گفت حتی نوع سقف سنتی به فراموشی سپرده شده است. در ادامه هدف ما بررسی تری دی پانل ها است.
ساندویچ پانل چیست؟
از سازه های دیگر که امروزه جهت سبک سازی در صنعت ساختمان استفاده می شود ساندویچ پانل ها هستند. این سازه ها در انواع ضخامت های مختلف تولید می شوند. هر کدام با توجه به نیاز مورد استفاده قرار می گیرند. این سازه ها در دو نوع سقفی و دیواری مورد مصرف دارد. ضخامت این ساندویچ پانل ها متفاوت بوده و از نوع ضخیم آن در دیواره سالن های بزرگ سوله های انبار سردخانه ها استفاده می شود و نوع نازک تر آن برای خانه های پیش ساخته، کانکس های سردخانه ای و کانکس های متحرک ساخته استفاده می شود. در ادامه ما در ارتباط با تری دی پانل ها صحبت هایی را ارائه می کنیم.
ساندویچ پانل ها و تری دی پانل ها
نوع دیگر از این ساندویچ پانل ها نوع تری دی آن می باشد که در مورد آن می توان گفت این سازه ها از یک لایه پلی استارین یا یونولیت نسوز در مرکز و دو لایه مشبک مفتولی در دو طرف آن تشکیل شده است. این پانل ها بعد از قرار گرفتن در محل های تعیین شده بتن پاشی یا شاتکریت می شود.
خوبی این یونولیت ها این است که علاوه بر کاهش وزن دیوار باعث کاهش وزن سازه نیز می شوند. تری دی پانل ها به عنوان دیوار باربر و غیرباربر دیوار های جداکننده فضاها و سقف ها استفاده می شوند. امروزه از تری دی پانل ها در دیواره های ساختمان های بلند به جای مصالح سنتی استفاده می شوند. سرعت در نصب، مقاومت بالا در برابر زلزله، حمل و جابجایی پانل ها و شیار زنی راحت برای عبور لوله های تأسیسات از مزایای استفاده از این نوع پانل ها می باشد.
جهت خرید ساندویچ پانل سقفی کلیک کنید.
این نوع سازه ها را به راحتی می توان در هر اندازه برش زده و نصب کرد. همچنین می توان بعد از نصب قسمت درگاه ها، پنجره ها را برش زده و به راحتی جاگذاری کرد.
مزایای استفاده از تری دی پانل ها
استفاده از پانل های تری دی مزایایی دارند که عبارتند از:
- عایق رطوبتی حرارتی و صوتی فوق العاده ای می باشند.
- برای نازک کاری آماده و احتیاجی به گچ و خاک ندارند.
- به دلیل سبک بودن سازه وزن بار مرده ساختمان کاهش می یابد.
- به هنگام وقوع زلزله به خاطر پیوستگی دیوار و سقف امکان ریزش وجود ندارد.
- به خاطر سبک بودن امکان حمل و نقل و نصب بسیار راحت و آسان می باشد.
- این سازه ها برای نصب پیچ و میخ دارای مقاومت بالایی هستند.
- به خاطر دو لایه بتن در دو طرف این سازه ها در برابر آتش سوزی از مقاومت بالایی برخوردار هستند.
- امکان عبور لوله های تاسیساتی از زیر شبکه های فلزی و نصب آسان تر چهار چوب درب ها
- با استفاده از این سازه ها به علت یکنواختی و ضخامت کم فضای بیشتری در ساختمان خواهیم داشت.
- به دلیل انعطاف پذیری این سازه ها امکان استفاده از سیستم های قوسی و سینوسی در ساختمان به راحتی ممکن است.
- چون پنل های تری دی در کارگاه های به صورت نیمه ساخته تهیه و آماده می شوند و سپس در محل مورد نظر نصب می شوند. زمان اجرای پروژه نیز کاهش می یابد.
معایب استفاده از تری دی پانل ها
لازم به یاداوری است که در برابر مزایای پانل های تری دی معایبی نیز دارد که عبارتند از:
- قیمت نهایی این سازه ها نسبتا گران می باشد.
- به علت حجم زیاد سازه ها هزینه حمل آن از کارخانه های تولیدی تا محل اجرای پروژه زیاد می باشد.
- برای نصب نیاز به افراد متخصص و کار آزموده دارد.