

یکی از آخرین نوع سازه هایی که در صنعت ساختمان سازی به کار گرفته می شود سوپر پانل ها هستند. این سازه نوع پیشرفته تری از سیستم ICF می باشد. در مقاله پیش رو در مورد سوپر پانل ها و قبل از آن پیرامون ICF و مشخصات آن توضیحاتی خواهیم داد. هدف ما پاسخ به این سوال است که بدانیم سوپر پانل چیست؟ در نهایت اگر تمایل دارید در ارتباط با انواع ساندویچ پانل ها و یا کاربرد های ساندویچ پانل اطلاعاتی کسب کنید می توانید به وب سایت صنعت پوشش مراجعه کنید.
مختصری در مورد ICF
می توان گفت این سیستم دیوارهایی است که از چیدن بلوک های تو خالی از جنس یونولیت(پلی استایرن)، رابط هایی از جنس فلز جهت اتصال این بلوک ها در کف، پروفیل های گالوانیزه ضد زنگ که بین دو پانل یونولیت نصب می شوند و قراردادن میلگرد ها به صورت افقی وعمودی. در نهایت هم بتن ریزی در این فضا انجام می گردد. در واقع سازه ICF ترکیبی است محکم و مقاوم از یونولیت میلگرد و بتن که استفاده از میلگرد در نوع سوپر پانل هم اجرا می شود. در واقع سوپر پانل نوع پیشرفته ای ازICF می باشد که با تغییراتی موجب استفاده بیشتر از این نوع سازه گردیده است.
سوپر پانل ها
اساس سازه های سوپر پانل ها در اصل همان سیستم دیواره های بتن ریزی شده می باشد و تفاوت شان در این است که از یونولیت ها به عنوان دیواره استفاده شده و بتن ریزی داخل آن انجام می پذیرد. در واقع بتن به عنوان دیوار باربر و پانل های یونولیت جهت تیغه های غیر باربر و نوعی عایق استفاده می شوند.
مزایای سوپر پانل ها چیست؟
استفاده از سوپر پانل ها دارای مزایایی نیز است. این سازه می تواند در مسیر پروژه ها کمک بسیاری کنند. مزایای این موارد بسیار کاربردی عبارتند از:
- حذف مرحله قالی بندی جهت اجرای فوندانسیون می باشد که خود باعث صرفه جویی در وقت و هزینه می باشد. چون این سوپر پانلها به صورت نیمه آماده در کارخانه تولید می شوند. این کار ها سبب کوتاه تر شدن اجرای زمان پروژه می گردند.
- چون قابلیت عبور دادن لوله های تاسیساتی در دیواره پانل ها وجود دارد سبب تسریع در کار خواهد شد.
- به علت سبکی این سازه ها وزن بار نرده دیوار به شدت کاهش پیدا خواهد کرد.
- به علت استفاده از عایق یونولیت در دیواره این سوپر پانل ها از اتلاف انرژی جلوگیری وب اعث صرفه جویی در هزینه ها خواهد شد.
سوپر پانل های سقفی
این سازه ها در عرض ۶۰ سانتی متر و با ضخامت های بین ۲۰ الی ۳۰ سانتی متر و طول دلخواه تولید می شود. در قسمت داخلی این سازه ها دوعدد پروفیل از ورق های خم شده شبیه ناودانی وجود دارد که مقاومت بالایی جهت فشار وارده را تحمل می کنند. نوع پارتیشن سوپر پانل ها از جنس یونولیت به عرض۶۰ سانتی متر و با ضخامت ۶ الی ۲۰ سانتی متر و در ارتفاع دلخواه تولید می شود. در داخل هر کدام دو عدد میله گالوانیزه از ورق خم خورده پانچ کار گذاشته می شود که در ارتفاع دیوار ادامه داشته و ضمن فراهم آوردن مقاومت بیشتر باعث اتصال بین سقف و کف نیز می گردد.
جهت کسب اطلاعات در مورد ساندویچ پانل سقفی کلیک کنید.
دیوار های باربر
دیوار های باربر در سوپر پانل ها از دو لایه عایق یونولیت منبسط یا همانeps تشکیل می شود که لایه درونی ضخامتی حدودا ۵ سانتی متر و لایه بیرونی به دلخواه و سفارش مشتری و بر حسب میزان عایق حرارتی بودن از ۵ سانتی متربه بالا تولید می شود. عرض ساندویچ پانل های باربر حدود ۱۲۰ سانتی متر می باشد. که از مابین آن یک شبکه میلگرد عبور کرده. این شبکه میلگرد با بتن پر می شود. در ادامه باید گفت که فوم به کار رفته در سوپر پانل های دیواری دارای چگالی۳۰ کیلوگرم بر متر مربع می باشد.
سخن آخر
در این مقاله از وب سایت صنعت پوشش ما در ارتباط با نوع خاصی از ساندویچ پانل ها صحبت کردیم. ساندویچ پانل ها که مزایای زیادی دارند، می توانند پروژه ها را به خوبی پیش ببرند. ضمن حمل و نقل آسان ساندویچ پانل ها می توان گفت که آن ها با طبیعت هم همراه هستند. سوپر پانل ها نوع خاصی از این سازه هستند که کاربرد های بسیار ویژه ای را برای پروژه های مختلف ارائه می دهند. برای کسب اطلاعات دقیق تر در این موارد می توانید به وب سایت صنعت پوشش مراجعه کنید.